De Sănătate

Punem punctul pe știi

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu pune capăt unei aşteptări de aproape doi ani

Spitalul „Spiridon“ a primit bani pentru finalizarea Clinicii de Chirurgie Plastică

joi, 22 septembrie 2016, 01:53
2 MIN
 Spitalul „Spiridon“ a primit bani pentru finalizarea Clinicii de Chirurgie Plastică

MS a alocat spitalului cele 15 milioane de lei necesare lucrărilor de consolidare şi reabilitare a spaţiului destinat clinicii u „banii reprezintă cea mai mare sumă investită în sistemul sanitar din Iaşi, după înfiinţarea şi deschiderea IRO”.

Spitalul „Sfântul Spiridon” a primit banii necesari finalizării lucrărilor la Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie. După doi ani în care au fost trimise numeroase memorii Ministerului Sănătăţii, acesta a alocat spitalului cele 15 milioane de lei pe care conducerea unităţii medicale le solicitase pentru finalizarea proiectului de consolidare şi reabilitare a clădirii în care va funcţiona noua Clinică de Chirurgie Plastică şi Reparatorie. Proiectul spitalului realizat în proporţie de peste 60% a fost blocat din 2014 din lipsă de buget.

„Banii s-au alocat, în sfârşit, dar greul abia acum începe. Urmează o procedură care necesită încărcarea informaţiilor prin sistemul electronic de achiziţii publice, cu timpii de aşteptare de două săptămâni, apoi procedura de licitaţie. Fila de buget este binevenită şi mulţumim tuturor care s-au implicat. Urmează să ne ocupăm de instalaţiile electrice, cele sanitare şi tot ce e nevoie şi sperăm că la finele anului proiectul va fi finalizat”, a precizat ec. Ioan Bârliba, managerul spitalului.

Actuala Clinică de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă de la Spitalul „Sfântul Spiridon” îşi desfăşoara activitatea în condiţii de provizorat, într-un spaţiu restrâns, în saloane şi săli de operaţie împrumutate sau comune cu alte clinici. Din această cauză, bolnavii care prezintă arsuri pe mai mult de 20% suprafaţă corporală sunt transferaţi către spitalele din Bucureşti. Epopeea clinicii a început în aprilie 2011, odată cu închiderea Spitalului de Urgenţe „Sfântul Ioan“ din Copou şi integrarea clinicilor care se aflau acolo în structura Spitalului „Sfântul Spiridon“.

Înainte de mutare, clinica avea 35 de paturi: 15 alocate pacienţilor arşi şi 20 celor care necesitau intervenţii de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă. După mutare, clinica are cinci paturi pentru bolnavii arşi şi 13 pentru pacienţii care au nevoie de intervenţii de chirurgie plastică. Potrivit reprezentanţilor spitalului, după finalizarea lucrărilor, Clinica de Chirurgie Plastică de la Iaşi va fi cea mai modernă secţie cu acest profil din ţară.

„Este un pas extrem de important pentru sistemul medical ieşean. Banii alocaţi de Ministerul Sănătăţii astăzi, 21 septembrie, reprezintă cea mai mare sumă investită în sistemul sanitar din Iaşi, după înfiinţarea şi deschiderea IRO. Îi mulţumim ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, că şi-a respectat promisiunea şi felicit conducerea Spitalului «Sf. Spiridon» şi medicii care s-au implicat pentru întregul efort”, a precizat deputatul Petru Movilă, membru în Comisia de sănătate şi familie a Camerei Deputaţilor.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii